KONTAKT info

 

Boyes Musikkompani

Risalleén 27, 0374 Oslo

boyeskompani@gmail.com

 

Få Boyes Musikkompanis nyhetsbrev

 

 

Trio+%2B+Logo+1.jpg

LightsOut

Whoever comes to enjoy this fascinating experience, breathing calmly with the music as it is played, being open to the darkness with wide-open eyes, suddenly hears the music in a completely different way, and far more intensively.

Excellent musicians (...) a phenomenal performance.
— SÜDWEST PRESSE

Magnus Boye Hansen, fiolin
Steven Walter, cello
Mathias Halvorsen, piano


LightsOut er en trio som de siste årene utelukkende har holdt konserter hvor både musikere og publikum befinner seg i stummende mørke. Trioen har de siste årene turnert Norge, Tyskland, USA og Island med strålende respons fra både publikum og kritikere. I perioden 2019-2020 turnerer trioen med to prosjekter: In Memory of a Great Artist (Tchaikovsky's Klavertrio i A - moll) og NewNordicLightsOut (ny nordisk musikk skrevet spesielt for LightsOut).

“In Memory of Great Artist”
Pyotr Ilyich Tchaikovsky skrev sin legendariske pianotrio i 1882, etter at hans gode venn Nikolai Rubenstein døde av tuberkulose. Stykket åpner med et av hans mest rørende temaer som leder inn i et verk av episke proporsjoner, gjennomsyret av en hjerteskjærende bevissthet om personlig tap. Dobbelt så lang som en vanlig klavertrio er stykket en full konsert i seg selv, uten behov for ekstra repertoar. Vi er overbevist om at den ideelle måten å oppleve denne musikken på er mutters alene i mørket.

NewNordicLightsOut
I sitt neste prosjekt NewNordicLightsOut jobber trioen tett sammen med et utvalg unge nordiske komponister som har skrevet verker spesielt for mørket og LightsOut. Konserten inneholder ny musikk skrevet spesielt for LightsOut av Martin Rane Bauck, Ingibjörg Friðriksdóttir (ISLAND) og Finnur Karlsson. I tillegg bidrar Bent Sørensen og Arne Nordheim med stykkene Phantasmagoria og Duplex

For info om dette og andre aktuelle LightsOut-programmer i denne perioden, se lightsouttrio.com eller ta kontakt på boyeskompani@gmail.no.